Financieel

Waarom jij nu moet starten met het beleggen in vastgoed

Beleggen in vastgoed behoort tot een effectieve manier om een stabiel en passief extra inkomen te genereren. Dat komt omdat beleggen in vastgoed over het algemeen minder onverwachte schommelingen heeft dan andere categorieën. Dit geeft jouw algehele investering stabiliteit en garandeert succes. In dit artikel kom jij erachter of beleggen in vastgoed een alternatief is die jij moet kiezen als langetermijninvestering.

Wat is het beleggen in vastgoed

Beleggen in vastgoed via een beleggingsfonds is een alternatief voor het rechtstreeks kopen van onroerend goed. Ze bieden ook enkele van de meest aantrekkelijke kenmerken van beleggen in aandelen. Dit is een populaire investering doordat het al stabiel is vanaf het begin. Het idee van dit is dat jij de mogelijkheid hebt om te profiteren van de vastgoedmarkt zonder dat jij onroerend goed rechtstreeks moet bezitten. Net zoals de klassieke vastgoedmarkt, kan je beleggen in verschillende categorieën en verschillende regio’s. Om het succes te garanderen bieden de beleggingsfondsen panden aan zoals een supermarkt, industrieel pand, gezondheidszorg, of residentiële panden. De bedrijven waar jij beleggingen bij doet zijn bedrijven waarvan de activa voornamelijk bestaan uit onroerend goed. Ook zijn zij verplicht om een bepaald procent van hun inkomen uit te betalen aan iedere investeerder. Je hebt dus bijna altijd gegarandeerd succes.

Waarom zou je dit doen

Het beleggen via een beleggingsfonds, zoals SynVest, is een uitstekende manier om te profiteren van de waarde van onroerend goed. Het is vooral geschikt voor beleggers die niet het kapitaal beschikbaar hebben om een directe investering te maken in vastgoed. Door te investeren en te beleggen in vastgoed via een beleggingsfonds kan jij profiteren van een goede belegging, zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over alle externe factoren die erbij komen kijken wanneer jij een pand, stuk grond of appartement hebt. Er zijn beleggingsfondsen beschikbaar die jou de mogelijkheid bieden om te diversifiëren over het type vastgoed, geografische locatie en meer. Bovendien zijn er ook plekken die dividend uitkeren, zodat ze kunnen worden opgenomen in jouw eigen fonds voor jouw pensioen bijvoorbeeld. Vastgoed presteert in veel gevallen beter dan andere vormen van investeringen, zelfs bij hoge rentetarieven. Ook heeft het beleggen in vastgoed vaak een betere prestatie tijdens een trage economie.

Is dit iets voor jou?

Het beleggen en het direct investeren in onroerend goed hebben beide hun voor- en nadelen. Uiteindelijk moet jij de opties afwegen en beslissen welke soort investering het beste past bij jouw stijl en jou financiële en persoonlijke situatie. Sommige beleggers geven de voorkeur aan een mix van beleggen in vastgoed en onroerend goed in direct eigendom. Anderen geven de voorkeur aan het ene type boven het andere, om welke reden dan ook. Voordat jij investeert, moet jij ervoor zorgen dat jij weet wat je doet en dat je de bijkomende risico’s begrijpt. Hier kan een beleggingsfonds jou bij helpen. Het is altijd vrijblijvend om informatie op te vragen over hoe het beleggen in vastgoed in zijn werking gaat.Bij SynVest kan je kiezen uit verschillende obligatie, vastgoed- en aandelenfondsen.

Similar Posts