Financiën en Verzekeringen

Wat is hedging en hoe maak je er geld mee?

Hedging is een term die je vaak voorbij ziet komen. Hedging is een manier om je risico in bepaalde beleggingen te verminderen. Hedgen kan op diverse manieren. Maar wat is hedging en hoe maak je er eigenlijk geld mee? Waar moet je rekening mee houden als je gaat hedgen en hoe pas je het in de praktijk toe? In dit artikel lees je hier alles over. Lees dus snel verder en maak aantekeningen.

Waarom hedgen en hoe pas je het toe?

Geld verdienen met beleggen doe je door de juiste aandelen te kopen en door je risico te beperken. Hedgen helpt bij dat laatste. Wat is hedging en hoe maak je er geld mee? Hedgen zorgt ervoor dat je zogenaamde exposure wordt beperkt. Stel jij koopt een Amerikaanse ETF, dan koop je aandelen, maar ben je ook afhankelijk van de Dollar koers. Je kunt er dan voor kiezen om short te gaan op de Dollar. Stel de Dollar koers daalt, dan maak gaat de waarde van jouw ETF iets omlaag, maar dan gaat de waarde van je short op de Dollar omhoog. Zo ben je dus niet afhankelijk van de Dollar koers.

Een ander voorbeeld en antwoord op de vraag: wat is hedging en hoe maak je er geld mee? Dat is het volgende voorbeeld. Namelijk, het kopen van goud en zilver. Vaak is het zo dat als de Dollar in waarde daalt, dat de goudkoers omhoog gaat. Koop je een Amerikaanse ETF en koop je goud? Dan beperk je de impact van de Dollar koers, terwijl je de winst van de aandelen binnen de ETF wel meeneemt.

Hedgen klinkt dus goed, maar wat is de plek van hedging binnen jouw strategie en hoe maak je er geld mee? Waar moet je rekening mee houden? Met de volgende punten:

  • Kies het juiste instrument
  • Bepaal het juiste bedrag
  • Houd je aan je plan

Dit zijn de belangrijkste punten om rekening mee te houden als je gaat hedgen. Daarnaast moet je ook nog rekening houden met de kosten. Een positie openen is niet gratis. Hedgen kost dus geld.

Kortom, wat is het doel van hedging en hoe maak jij er geld mee? Door het juiste bedrag te bepalen bij het hedgen. Zo profiteer je het meest van hedging. Ga niet lukraak hedgen, maar weet waarom je dit gaat doen en weet met welk doel en bedrag. Hierdoor is de kans op succes groter.

Klaar om jouw portfolio te verbeteren?

Je hebt nu antwoord gekregen op de vraag: wat is hedging en hoe maak je er geld mee? Dan is het nu tijd voor actie. Bekijk jouw portfolio. Hoe kun je hedgen toepassen om je risico te gaan beperken? Wat is je doel en waar moet je op letten? Wil jij meer informatie over hedgen? Ga dan naar https://bankr.nl/trading/hedging/. Op deze website vind je diverse voordelen van hedgen en krijg je een uitgebreider antwoord op de vraag: wat is hedging en hoe maak je er geld mee? Daarnaast kun je via deze website ook meer vinden over brokers en aandelen. Kortom, via deze website kun jij informatie vinden die jou een betere belegger maakt. Waar wacht je dus nog op? Ga nu naar de website en begin met het beheren van jouw risico.

Similar Posts