Financiën en Verzekeringen

Schakel jij een letselschadebureau in?

Krijg jij te maken met letselschade, dan is het echt aan te raden om een letselschadebureau in te schakelen. Je bent natuurlijk niet verplicht om dit te doen, maar het kan jou zeker veel opleveren! Een ongeval meemaken is al erg genoeg en je wilt je dan gewoon focussen op je herstel in plaats van je druk te hoeven maken om de financiële afhandeling. Een letselschadebureau kan dat laatste voor jou regelen, zodat jij hier geen energie in hoeft te steken. Door hiervoor echte specialisten te benaderen, weet je zeker dat jouw zaken goed afgehandeld worden en dat je krijgt waar je recht op hebt.

Letselschadebureau biedt hulp bij letselschade

Wat is letselschade nu precies? Dat is wel iets wat jij moet weten om te kunnen beoordelen of jij een letselschadebureau in kunt schakelen. Bij letselschade gaat het om schade die jij lijdt als het gevolg van een ongeval of ongeluk waarbij de schuld niet bij jou lag. Dit klinkt misschien wat ingewikkeld, maar met de volgende voorbeelden wordt het vast duidelijker:

  • jouw baas heeft niet de juiste veiligheidsmaatregelen genomen, waardoor jij een ongeluk op de werkvloer krijgt
  • je wordt op straat aangereden door iemand die op zijn telefoon aan het kijken was
  • een hond bijt jou in het voorbijgaan, terwijl jij absoluut niets gedaan hebt om de hond te provoceren

Zo zijn er natuurlijk nog veel meer situaties te bedenken waarbij er sprake kan zijn van letselschade, een letselschadebureau kan jou hier meer over vertellen. Zij kunnen jou precies vertellen of ze jou kunnen helpen en zo ja, wat zij precies voor jou kunnen betekenen. Je zult waarschijnlijk wel weten dat je de kosten als het gevolg van een ongeval kunt declareren bij de verzekeraar van degene die schuldig was aan het ongeluk. Maar hoe pak je dit nu aan? En welke kosten kun je precies declareren? Daar kan een letselschadebureau jou bij helpen.

Kosten declareren

Het letselschadebureau kan jou vertellen dat je niet alleen directe, maar ook indirecte kosten die je moet maken kunt declareren. Bij directe kosten denk je bijvoorbeeld aan ziektekosten die niet gedekt worden, zoals fysiotherapie. Maar je krijgt als gevolg van een ongeluk vaak ook te maken met allerlei andere kosten die onder letselschade vallen. Je kunt bijvoorbeeld psychische klachten krijgen. En het kan zo zijn dat jij blijvende fysieke hinder ondervindt van jouw verwondingen. Hierdoor moet je huis misschien aangepast worden of je loopt inkomsten mis doordat je niet meer je werk uit kunt voeren. Daarnaast kan een letselschadebureau jou ook helpen bij het daadwerkelijk krijgen van deze vergoedingen. Zoals gezegd hoort de verzekering van de tegenpartij dit uit te betalen, maar sommige verzekeringsmaatschappijen zullen er alles aan doen om zo weinig mogelijk te hoeven vergoeden. Jij hebt op dat moment natuurlijk helemaal geen zin om je met dergelijk gesteggel bezig te houden, jij wilt gewoon je energie kunnen steken in je herstel. Daarom schakel je dus professionele hulp in! Heb jij te maken met letselschade en ben je op zoek naar een goed letselschadebureau? Kijk dan eens wat de specialisten van Camps Advocatuur voor jou kunnen betekenen!

Lees meer…

Similar Posts