Verzekering

Autoverzekering: wat moet je weten?

Heb je een nieuwe auto gekocht? Vergeet dan niet om op tijd een autoverzekering af te sluiten. In Nederland mag je zonder autoverzekering namelijk niet de weg op. Een autoverzekering is dus een vaste lasten post die elke bestuurder in ons land heeft. Echter hebben we gelukkig wel zelf inspraak op deze lasten. Je kan namelijk een aantal dingen zelf bepalen als het gaat om je autoverzekering. In dit artikel vertel ik jullie daar meer over.

De dekking

Om te beginnen kan je zelf de dekking van je verzekering bepalen. Je bent verplicht om minstens een WA verzekering af te sluiten, maar aangezien deze verzekering alleen de kosten voor schade bij andere dekt, besluiten veel mensen om een uitgebreidere dekking te nemen. Dit kan in de vorm van een WA+ verzekering of allrisk verzekering. Met deze verzekeringen ben je dus ook gedekt voor schade aan jouw eigen auto. Lees wel altijd de voorwaarden van jouw verzekeraar goed door zodat je exact weet welke kosten gedekt worden.

Eigen risico

Naast de dekking die je hebt kan je ook de hoogte van je eigen risico bepalen. Er is een minimum gezet, maar je kan ervoor kiezen om dit te verhogen. Door dit eigen risico omhoog te doen zal je premie flink dalen. Echter kan dit er natuurlijk wel voor zorgen dat je bij een ongeluk in één keer veel geld kwijt bent aan reparaties.

Verzekeraar

Ook kan je zelf kiezen waar je jouw autoverzekering afsluit. Om een goedkope autoverzekering te vinden is het handig om de verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Dit kan je tegenwoordig gelukkig makkelijk en snel doen op vergelijkingssites online.

Similar Posts