Nieuws

Wat bepaalt de hoogte van de premie?

Voor veel mensen zijn de spullen in en rondom het huis zeer waardevol. Velen kiezen er dan ook voor om een verzekering af te sluiten hiervoor, om te zorgen dat de spullen in en rondom het huis verzekerd zijn tegen onder andere storm-, inbraak- en brandschade.

Verschil inboedel en opstal

Wanneer je de spullen in en rondom het huis wilt verzekeren, zijn er twee opties mogelijk. Zo kun je ten eerste kiezen voor een inboedel verzekering. Dit is een verzekering voor de verhuisbare spullen in het huis. Denk hierbij aan een kast, stoel, tafel of bed. Vaste spullen in en rondom het huis, zoals een leiding, vloer of keuken, vallen niet onder deze verzekering. Wanneer je voor de vaste spullen in en rondom je huis een verzekering af wilt sluiten, kun je een opstalverzekering afsluiten.

Complete verzekering

Het is ook mogelijk om een complete verzekering af te sluiten. In dat geval kun je kiezen voor een woonverzekering. Een woonverzekering is een inboedel- en opstalverzekering in een. Goed om te weten is dat er veel verschil zit in verschillende woonverzekeringen. Niet iedere aanbieder dekt dezelfde kosten. Daarnaast hanteren verschillende aanbieders andere premies. Wanneer je op zoek gaat naar een woonverzekering met een lage premie, is het vooraf goed om te weten op basis waarvan een aanbieder de hoogte van de premie bepaalt. Dit doet een aanbieder aan de hand van vier punten.

Het eerste punt wat de premie bepaalt is het type dekking. Mocht je kiezen voor aanvullende dekkingen, dan zal de premie van de verzekering ook stijgen. Je bent in dat geval natuurlijk wel beter verzekerd dan bij een basisverzekering.

Daarnaast is jouw woonplaats van belang voor aanbieders bij het bepalen van de premie. Zo betaal je in de stad een hogere premie dan in een dorp. Dit komt omdat de kans op schade in een stad groter is, doordat huizen dichter op elkaar staan, er meer mensen wonen in de stad en doordat er in steden vaker wordt ingebroken.

Ten derde wordt er gekeken naar de type woning. De premie voor een vrijstaand huis is hoger dan de premie voor een tussenwoning. Ook de premie voor een appartement verschilt van de premie die je betaalt voor een huis.

Tot slot wordt er gekeken naar de bouwaard van de woning. Hierbij wordt er gekeken naar het materiaal wat er gebruikt is om de woning te bouwen. Denk hierbij aan het bouwmateriaal (zoals stenen of hout) en de vorm van dakbedekking (zoals riet of dakpannen). Hoe brandveiliger, hoe goedkoper de premie.

Similar Posts