Nieuws

Aandelen NIO, de moeite waard om in te investeren of niet?

Elektrische voertuigen zijn de toekomst. Zoveel blijkt in de praktijk wel duidelijk te zijn. Heel wat verschillende bedrijven richten zich dan ook specifiek op deze markt. Onder deze bedrijven gerenommeerde internationale namen zoals bijvoorbeeld Volkswagen en natuurlijk ook Tesla. Dit gezegd hebbende is het zo dat er ook op de Chinese markt verschillende bedrijven zijn terug te vinden die zich richten op het produceren van elektrische auto’s. Eén van deze bedrijven is NIO. Het kopen van aandelen NIO is sinds de beursgang van het bedrijf bijzonder populair gebleken. Is investeren in deze aandelen tegenwoordig echter wel of niet interessant? Lees vooral snel verder!

Een eerste kennismaking met aandelen NIO

Wil je graag aandelen NIO kopen? Dan spreekt het voor zich dat je eerst even kennis zal willen maken met deze onderneming. Voor NIO geldt dat ze werd opgericht door de Chinese ondernemer Bin Li. De oprichting gebeurde in het Chinese Shanghai. NIO is één van de eerste start-ups die ervoor koos om zich te richten op de productie van elektrische voertuigen. De oprichting van het bedrijf gebeurde in het jaar 2014, maar in eerste instantie ging ze door het leven onder de naam “Next Car”. Pas enkele jaren daarna werd ervoor gekozen om de naam van het bedrijf te veranderen in NIO.

Waarom aandelen NIO kopen?

Dat aandelen NIO vandaag de dag kunnen rekenen op een aanzienlijke populariteit is het gevolg van het feit dat het bedrijf in het verleden toch enkele fantastische resultaten heeft weten neer te zetten. Zo slaagde ze er bijvoorbeeld in om met haar NIO EP9 de prijs in de wacht te slepen van snelst rijdende elektrische auto ter wereld. Dat hoeft eigenlijk ook niet echt te verbazen. NIO is namelijk vooral bekend geworden omwille van haar activiteiten in de Formule E.

Het kopen van NIO aandelen is niet alleen maar interessant omdat je op die manier duidelijk kan rekenen op blootstelling aan de populaire en potentierijke EV-markt. Daarnaast is het namelijk eveneens zo dat je door te investeren in deze onderneming kan rekenen op een participatie in één van de meest toonaangevende en veelbelovende elektrische voertuigen producenten op de Chinese markt. Voor mensen die geloven in de toekomst van elektrisch rijden kan het aanschaffen van de aandelen van het bedrijf NIO dus zeker het overwegen meer dan waard zijn.

Hoe NIO aandelen kopen?

Ondanks het feit dat investeren in Chinese aandelen doorgaans net wat meer risico’s met zich meebrengt kan dit in de praktijk ontzettend lucratief uitpakken. Heel wat mensen die er in het verleden bijvoorbeeld reeds voor hebben gekozen om aandelen NIO te kopen hebben daar dan ook een vrij behoorlijke financiële meerwaarde mee weten te realiseren. Het kopen van aandelen van Chinese bedrijven zoals NIO is tegenwoordig ook een behoorlijk stuk eenvoudiger in vergelijking met vroeger. Dat geldt zeker ook voor de aandelen van NIO. De kans is dan ook bijzonder groot dat jouw vaste broker deze aandelen in haar aanbod heeft opgenomen. In ieder geval, geloof jij ook in de toekomst van deze toch wel fijne onderneming en zou je er dan ook bijgevolg graag in willen investeren? Dan is het altijd een aanrader om aandelen NIO kopen te overwegen.

Similar Posts