Financieel

Werken als hypotheekadviseur: wat moet je kunnen?

Werken als hypotheekadviseur: wat moet je kunnen?

Aan het werk als hypotheekadviseur

Is het je droom om mensen te kunnen helpen bij het kopen van hun droomhuis? Dan is de functie van hypotheekadviseur echt iets voor jou! Je kunt dan je financiële kennis inzetten om je klanten te helpen de beste keuze te maken. Want een huis kopen, doe je niet zomaar. En het afsluiten van een hypotheek ook niet. Dit is een beslissing waar veel bij komt kijken. Door oriënterende gesprekken te voeren, de kredietwaardigheid van je klanten te controleren, dossiers te controleren contact te onderhouden met banken en hypotheekaanbieders en te helpen bij het tekenen van het contract zorg jij voor gelukkige klanten. In dit blog lees je meer over het werk als hypotheekadviseur.

Soorten hypotheekadviseurs

Als we het hebben over een hypotheekadviseur, denk je al snel aan een hypotheekadviseur bij een bank. Je werkt dan voor één specifieke werkgever en weet alles van het aanbod van de bank waarbij je werkt. Maar hypotheekadviseurs vind je in allerlei soorten en maten, zoals:
  • Onafhankelijke hypotheekadviseur. Je werkt dan niet voor een bank en geeft dus onafhankelijk advies. Je bent bekend met alle hypotheekverstrekkers op de markt en kunt je klanten dus veel opties geven.
  • Hypotheekadviseur met een beperkt aanbod. Je bent dan niet aan één bank, maar aan meerdere banken verbonden. Je kiest de bank binnen je mogelijkheden die het beste bij de behoeften van je klant past.
  • Onafhankelijk financieel planner. Net als een onafhankelijke hypotheekadviseur kan een onafhankelijk financieel planner advies geven over het afsluiten van een hypotheek. Het verschil is dat een onafhankelijk financieel planner de klant niet mag helpen bij het papierwerk en het onderhandelen met de bank. Je werkt dus puur als adviseur.

Wat past bij jou?

Als hypotheekadviseur heb je dus verschillende mogelijkheden. Wat past het beste bij jou? Om hypotheekadviseur te worden, heb je minimaal een hbo-diploma nodig. Ook moet je een Wft-certificaat op zak hebben. Dit certificaat geeft je namelijk de bevoegdheid om financieel advies te geven. Beschik jij hierover? Dan kun je beginnen met solliciteren! Lees ook: Online ondernemen doe je op deze manier.

Similar Posts