Financieel

Wat zijn de voordelen van een doorstart?

Ben je failliet, dan is dit natuurlijk een enorme klap. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je personeel wanneer je deze hebt en ook voor je familie en vrienden. Alle betrokken leven vaak enorm met je mee, want je levenswerk waar je keihard aan hebt gewerkt is niet meer. Toch is dit niet altijd helemaal waar. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden om toch met je bedrijf door te kunnen. De doorstarters van Blended Law kunnen je hier perfect bij helpen. Ze zijn gespecialiseerd in alles wat hierbij komt kijken, zodat jij je bedrijf kunt voortzetten, zoals je dit gewend bent. In dit artikelen leggen we je exact uit wat een doorstart betekent en wanneer je nu eigenlijk in aanmerking komt voor een doorstart. Dus wil jij weten of de doorstarters van Blended Law jou kan helpen, lees dan verder!

Wat is betekent een doorstart?

Een doorstart is zoals het woord als zegt een voortzetting van je bedrijfsprocessen. Je volledige bedrijf of een deel hiervan zal na het uitspreken van een faillissement door de rechtbank door kunnen gaan met waar het mee bezig was. Wel is het goed te weten dat het bedrijf niet in z’n volledigheid doorgang zal vinden, maar vaak alleen met de divisies die winstgevend zijn. Je zit er immers niet op te wachten nogmaals failliet te gaan.

Voordelen van een doorstart

Wanneer je als bedrijf een doorstart wilt maken, dan heeft dit verschillende voordelen. Eén van deze voordelen is dat je niet vast zit aan bepaalde verplichtingen. Dat wil zeggen dat je alleen de activa en ook passiva over hoeft te nemen. Dit betekent dus dat de schulden, maar ook het personeel en eventuele langdurige contracten niet hoeft over te nemen. Daarnaast zal je ook een stuk minder hoeven te betalen voor het bedrijf. Logisch natuurlijk, aangezien de waarde flink gedaald is. Ook ben je vrij te bepalen welke onderdelen van een bedrijf je juist wel of absoluut niet over wilt nemen met een doorstart. Zo kun je dus verliesgevende onderdelen laten liggen en alleen verder gaan met datgene wat geld oplevert. Wel is het verstandig vooraf advies in te winnen en te kijken naar de mogelijkheden bij De Doorstarters van Blended Law

Wat zijn de nadelen bij een doorstart

Wanneer een bedrijf een doorstart maakt, dan betekent dit dat alle schuldeisers kunnen fluiten na hun geld. Dit kan als nadeel hebben dat ze in de toekomst misschien geen zaken meer met je willen doen. Ook is het een nadeel, dat het heel goed kan zijn dat personeel wegloopt, doordat er gedurende de eerste maanden voor het bekendmaken van een doorstart nogal wat onzekerheid kan zijn, is het goed mogelijk dat veel personeel ervoor kiest om dit niet af te wachten en op zoek te gaan naar een andere werkgever.

Similar Posts