Leningen

Hoe kom je van je studieschuld af?

Schuld

De generatie studenten van de afgelopen 10 jaar hebben ongelooflijk veel pech gehad. Vrijwel iedereen liep de basisbeurs mis, waardoor iedereen zelf geld moest lenen. Daarnaast had een deel van deze studenten te maken met de coronapandemie, waardoor ze niet naar school konden. Dit alles heeft ertoe geleid dat studenten met fikse studieschulden zitten. Zo stevig dat ze in de toekomst een verhoogde kans hebben om in de schuldsanering terecht te komen. Wil je weten hoe je van je studieschuld af komt? Lees dan deze blog!

Sneller afbetalen

Ben je al een tijdje uit de schoolbanken en aan het werk? Dan is het van belang dat je de studieschuld zo snel mogelijk aflost. Leef tijdelijk op een wat lager budget, zodat je maandelijks meer ruimte hebt om de studieschuld af te lossen. Houd het uitgavenpatroon wat je eerst had nog eventjes aan en zorg er dat de studieschuld zo snel mogelijk verdwenen is. 

Vaste lasten

Iedereen heeft iedere maand te maken met vaste lasten, zoals het betalen van de huur, gas-, water- en lichtrekening en de auto. Zorg ervoor dat je het afbetalen van de studieschuld gaat beschouwen als een vaste last. Je kan jaarlijks een potje sparen om dit bedrag in een keer af te lossen, maar je kan er ook voor kiezen om maandelijks meer geld af te lossen. 

Doelen

Er zijn studenten die een studieschuld hebben van ruim 30.000 euro. Dit is een aanzienlijk bedrag wat je niet zomaar terugbetaalt. Het is dan ook lastig om hier genoeg motivatie voor te vinden. Stel daarom doelen in voor jezelf. Wanneer je het doel hebt behaald, dan kan je jezelf belonen met een traktatie.

Similar Posts