Leningen

Een hypotheek voor senioren afsluiten? Bekijk hier de mogelijkheden!

Het afsluiten van een hypotheek voor senioren lijkt meestal onmogelijk. Toch zijn er meer mogelijkheden dan de meesten denken. Als je er zelf niet uitkomt kun je altijd advies vragen bij een hypotheekadviseur. Een hypotheek voor senioren afsluiten is dus mogelijk, toch moet je wel rekening houden met een aantal aandachtspunten. Lees in dit artikel meer over deze aandachtspunten!

Maximale hypotheek veranderd na je 57e

Veel mensen weten dit niet, maar na je 57e veranderd jouw maximaal te lenen hypotheek. Dit komt omdat hypotheekverstrekkers vanaf je 57e jaar rekening houden met je pensioeninkomen. Als je pensioeninkomen op je 57e lager is dan jouw huidige inkomen dan wordt er van het lagere pensioeninkomen rekening gehouden. 

Andere inkomsten die extra ruimte bieden

Vanaf je 57e wordt er dus rekening gehouden met je pensioeninkomen. Meestal is jouw  pensioeninkomen lager dan het inkomen van je werk. Daarom is het handig om voor andere inkomen te zorgen die extra ruimte bieden. Het aantonen van andere inkomensbronnen kan er voor zorgen dat jij een hogere maximale hypotheek kunt afsluiten.

Een bezoek bij de hypotheekadviseur

Het afsluiten van een hypotheek voor senioren kan lastig zijn. Vooral als je niet zoveel weet over hypotheken en hypotheekverstrekkers. Een bezoek bij de hypotheekadviseur is dan misschien wel handig. Een hypotheekadviseur kan helpen bij het afsluiten van een hypotheek. Ook geven ze graag advies en beantwoorden ze al jouw vragen op het gebied van hypotheken en andere financiële vraagstukken. Ben jij op zoek naar een hypotheekadviseur in Enschede? De Hypotheker is een echte aanrader! Hier heb ik ook erg goed advies gekregen over de hypotheekmogelijkheden die er voor mij waren. Door hun uitgebreide kennis en netwerk konden ze alle mogelijkheden goed in kaart brengen, waardoor ik veel meer overzicht had.

Similar Posts