Nieuws

Grootste misvattingen over schuldhulp

Veel mensen kunnen enorm veel baat hebben bij schuldhulp. Maar door een aantal misvattingen wordt dit vaak niet met open armen aangepakt. Schuldhulp kan mensen namelijk enorm helpen wanneer zij erg in de schulden zitten. Wordt jij dus tegengehouden door onderstaande misvattingen? Lees dan duidelijk waarom dit een misvatting is!

“De schulden zijn te hoog voor schuldhulpverlening”

Een misvatting die vele mensen ervan weerhoudt om naar een schuldhulpverlening in Hengelo te vragen. Juist in het geval van hoge schulden kan een schuldhulpverlening je helpen om er weer bovenop te komen!

“Ik krijg te weinig geld van een schuldhulpverlening”

Vaak wordt gedacht dat een schuldhulpverlening volledige macht krijgt over je geld, waardoor je niet uit de voeten kan met het geld dat je krijgt. Echter is dit absoluut niet waar. Jij bepaalt uiteindelijk in welke situatie jij wil komen. Samen met de schuldhulpverlener zoals Met ‘n Klik bepaal je wat de juiste balans is in inkomen en uitgaven. Weet jij dat je teveel uitgeeft? Dan kun je de macht inderdaad bij de schuldhulpverlener leggen. Desondanks bepaal jij uiteindelijk hoeveel geld je nodig zult hebben. 

“Een schuldhulpverlening betekent ook schuldsanering”

Door het inschakelen van een schuldhulpverlener kom je niet automatisch in de schuldsanering. Eerst wordt er samen met de schuldhulpverlener namelijk gekeken naar een oplossing om deze schulden kwijt te schelden. Pas wanneer schulden niet op te lossen zijn, kom je in de schuldsanering.

“Ik krijg door het inschrijven een labeltje”

Een schuldhulpverlener is er om je te helpen, niet om over je oordelen of een label op je te plakken. Je kunt aan een schuldhulpverlener aankaarten dat je het het liefst anoniem wil houden en niet naar buiten wil brengen.

Similar Posts