Vakantie

De Culturele Driehoek bezorgt je een onvergetelijke vakantie

Culturele Driehoek

De Culturele Driehoek ligt in het noordoosten van Sri Lanka. In het gebied wat we de culturele driehoek noemen kun je enorm veel tempels, vulkanen en koningssteden vinden. Deze prachtige bezienswaardigheden zijn allemaal te bezoeken, mits je genoeg dagen voor je vakantie boekt. Als je een wat rustigere vakantie wilt ervaren, is het verstandig om ongeveer een week te rekenen. Zo kun je op je gemak rondreizen en alle hoogtepunten goed bekijken.

Culturele Driehoek

Steden om te bezoeken

Een aantal grote steden in de Culturele Driehoek kun je niet missen als je op vakantie gaat naar Sri Lanka. In het noorden vind je zo Anuradhapura, de oudste hoofdstad van het land. Hier kun je veel paleizen, kloosters en tempels bezoeken. Tevens staat hier ook de heilige Bodhi-boom. Deze heeft een grote betekenis in het boeddhisme en wordt gezien als de oudste boom van de wereld. In Sigiriya staat de bekende Leeuwenrots die op de werelderfgoedlijst staat van UNESCO. Met de trap kun je helemaal naar boven, het liefst doe je dit in de vroege ochtend.

Wat verder naar het zuiden toe, richting het midden van het land, zul je Polonnaruwa en Dambulla vinden. Polonnaruwa was ook ooit de hoofdstad van Sri Lanka. Met een hele hoop tempels en ruïnes is het een indrukwekkende plek! Een tip van bezoekers is om een fiets te huren en zo de omgeving rond te gaan. In Dambulla staat de zeer indrukwekkende gouden tempel. De grootste gouden boeddha ter wereld en de bijbehorende tempels kun je niet overslaan! 

Klaar om te vertrekken?

Sri Lanka heeft je een onvergetelijke reis te bieden, maar hoe kom je er? Als je het wat eng vindt om zonder begeleiding naar dit verre land af te reizen, is er de mogelijkheid voor groepsreizen. Zo ben je nooit helemaal alleen op pad en is er een gids beschikbaar die je meeneemt. Je komt langs alle hoogtepunten zonder te hoeven stressen!