Financieel

De beste zakelijke rekening voor de ZZP\’er

Het leven van een zzp'er kent over het algemeen minder zekerheid dat een leven in loondienst. Om deze onzekeheid het hoofd te bieden, is het van groot belang om te opereren vanuit een vertrouwde basis. Hierbij denk ik aan het openen van een goede en goedkope zakelijke rekening. Zo spendeer je niet onnodig geld, maar kun je je zakelijke financien wel los houden van je privé-gelden. Dit is een belangrijke tip voor de beginnende zzp'er. In deze blog help ik je om een goedkope zakelijke rekening te vinden die bij je past.

Zakelijke rekeningen in alle soorten en maten

Op zzpdaily.nl kun je zakelijke rekeningen met elkaar vergelijken, alvorens je besluit waar je een zzp rekening openen wilt. Alle aanbieders van rekeningen worden overzichtelijk voor je op een rij gezet. En allemaal hebben ze hun eigen voor- en nadelen. Knab Zakelijk bijvoorbeeld, wordt erg goed beoordeeld door zzp'ers, maar is in tegenstelling tot sommige concurrenten helaas niet gratis. Je betaalt bij Knab Zakelijk namelijk 76 euro per jaar voor een zakelijke rekening. Hiervoor krijg je wel functionaliteiten die je bij een gratis zakelijke rekening niet krijgt. Zo kun je eenvoudig je rekening koppelen met een boekhoudprogramma. Ook krijg je de beschikking over een zakelijke credit card. Bovendien is het mogelijk om betalingen te verwerken met Apple Pay Zakelijk.

De voor- en nadelen van een gratis zakelijke rekening

Op zzpdaily zijn eveneens aanbieders te vinden van een gratis zakelijke rekening. Hieronder valt bijvoorbeeld N26 business. Het grote voordeel van deze rekening is uiteraard dat je er geen maandelijkse kosten aan kwijt bent. Voor de beginnende zzp'er is dit erg prettig, want het bestaan van de zzp'er is al onzeker genoeg, zonder allerlei onnodige vaste lasten. Een gratis zakelijke rekening heeft echter ook nadelen. Zo kun je bij Knab Zakelijk rekenen op een uitmuntende klantenservice die je bij alle mogelijke problemen kan helpen. Bij N26 zal dit iets minder soepel gaan. Bovendien ondersteunt N26 niet alle functionaliteiten die Knab wel biedt. Nu zul je wellicht zeggen: ik hoef niet per se een zakelijke Credit Card en ook Apple Pay Zakelijk kan ik wel zonder. N26 ondersteunt echter ook geen betalingen met Ideal. Vraag je dus goed af of je ook zonder Ideal kunt. Al met al is het prettig dat de keuze bij jou ligt. 76 euro per jaar maar wel allerlei functionaliteiten, of gratis en alleen de basis? Op zzpdaily.nl vind je meer informatie over deze aanbieders van zakelijke rekeningen en nog talloze andere smaken ertussenin. Succes! 

Similar Posts